Wie ben ik?

Vanaf mijn twaalfde schrijf ik al verhalen, ik fotografeer vanaf een jaar of 16. Vanaf het moment dat mijn DSLR fototoestel kon filmen, ben ik met video begonnen. In 2013 maakte ik voor NOC*NSF mijn eerste professionele video productie.
Ik ben autodidact in alles wat ik nu doe. Mijn studie Algemene Letteren aan de Universiteit Utrecht leerde me denken, en kijken en analyseren, maar de ambacht van video heb ik geleerd in de "school of hard knocks."
Sport zit in alles wat ik doe. Vanaf 2001 heb ik altijd in de sportwereld gewerkt waar ik me bezig hield met marketing, evenementen en media. Ook in mijn vrije tijd ga ik het liefst naar buiten, erop uit. Vaak vergezeld met mijn camera's.
Naast mijn werk als freelancer ben ik mede eigenaar en partner in GearLimits, een platform voor outdoor en actions sports. Veel van de videoproducties die je op deze site aantreft heb ik vanuit GearLimits gemaakt.
Apparatuur en werkwijze
Less is more, als dat ergens geldt dan in de bergen. Omdat ik daar ben begonnen met filmen ben ik gewend geraakt aan kleine en heel fijne apparatuur. Licht en compact maar met zeer hoogwaardige kwaliteit. Dat geldt voor de DSLR MFT handheld camera, drone, followcam en GoPro camera's waarmee ik werk.
Zonodig schaal ik op in mensen (wordt "ik" soms "we"), camera's, lenzen, licht, geluid enzovoorts. Maar alleen als jouw productie dat nodig heeft. Daarmee vermijden we dat een film alleen al vanwege de gebruikte apparatuur te veel gaat kosten.
Werkwijze
 
Net als mijn apparatuur wil ik ook niet dat producties zwaar op de hand worden. Ik werk informeel, met een glimlach. Met toewijding maar ook met plezier. Mensen die in een film voorkomen stel ik op hun gemak, zodat de camera niet tussen hen en het verhaal staat.